Naprawdę, do wykonania tych babeczek potrzebujesz jedynie… lodówki. Bez pieczenia, bez ugniatania, bez krojenia i mieszania. Zobacz, jak łatwo przygotować przepyszne białe babeczki czekoladowe:

czekoladowe ciasteczka makeithome (2)

Składniki:

  • 450 g białej czekolady wysokiej jakości (wyrobom czekoladopodobnym mówimy stanowcze „nie!”)
  • 280 g dżemu (najlepiej malinowego)

czekoladowe ciasteczka makeithome (4)

Przygotuj 10 foremek do babeczek, następnie rozpuść w kąpieli wodnej (lub w mikrofali) 225 g białej czekolady. Teraz delikatnie umieść po 1 łyżce rozpuszczonej czekolady w każdej foremce, dokładnie wysmaruj nią wszystkie ścianki.

czekoladowe ciasteczka makeithome (3)

Umieść posmarowane foremki na około 20 minut  w lodówce, następnie dodaj do nich po 1 łyżce dżemu. Ponownie włóż foremki do lodówki. Następnie rozsmaruj po 1 łyżce białej czekolady na powierzchni stężałego dżemu, uważaj, by warstwy się nie pomieszały!

Babeczki ponownie umieść w lodówce, tym razem na około 2 godziny.

Gotowe 🙂

 Źródło: www.anniesnoms.com


Comments

comments