Jak mus to mus!

Tagi: mus, przepis, recipe, szarość,

Październik 13, 2016


Są takie chwile w roku, gdy to, czego najbardziej pragniesz, to nieco słodyczy. Jeśli również czekasz na coś pysznego i aromatycznego, wykonaj nasz dzisiejszy przepis – słodki kokosowy mus z oryginalną nutką herbaty earl grey – smacznego!

mus-hebracianySkładniki:

  • ¼ szklanki mleka koksowego
  • ¼ szklanki mleka ryżowego
  • ¼ szklanki kremu kokosowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 torebki herbaty earl grey
  • 2 białka jajek
  • Szczypta soli i cukru

Połącz mleko kokosowe i ryżowe w garnku, doprowadź do wrzenia. Następnie zdejmij naczynie z ognia i zanurz w nim dwie torebki herbaty earl grey na około 5 minut. Dodaj krem kokosowy i odstaw do wystudzenia. Połącz białka jajek, cukier i nieco soli w misie i ubijaj, by uzyskać gładką, sztywną pianę. Dodaj ją do wcześniej wykonanej masy, ale uwaga: zrób to powoli i delikatnie, najlepiej za pomocą łyżki. Dokładnie wymieszaj. Przełóż mus do miseczek i odłóż do lodówki na noc.

Przysmak jest gotowy – możesz udekorować go czekoladowymi gwiazdkami lub jadalnymi koralikami do dekoracji muffinek.

…a pamiętacie czekoladowe gwiazdki Milky Way?… omnonmmm

Źródło: www.gourmetproject.net

Zapisz


Comments

comments

Dodaj komentarz

Poprzedni wpis
Poprzedni wpis
Prostota jest szczytem wyrafinowania – mawiają. W pełni zgadzamy się…