Jagodowe batoniki

Tagi: eko, jagody, niebieski, przepis,

Marzec 31, 2016


Ekologiczne, przygotowywane we własnym zakresie jedzenie jest nie tylko zdrowe, ale i modne! Zobacz, jak przygotować chrupiące domowe batoniki z jagodami:

owsiane batoniki z jagodami (5)

Dolna warstwa

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka poszatkowanych migdałów
  • 6 drobno pokrojonych daktyli
  • ½ łyżki soli
  • 2 banany
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego

owsiane batoniki z jagodami (1)Wierzch

  • ½ szklanki płatków owsianych
  • ¼ szklanki rozdrobnionych migdałów
  • ¼ szklanki rozdrobnionych pestek dyni
  • 1 szklanka jagód
  • ¼ szklanki niesłodzonego mleka migdałowego
  • Szczypta cynamonu
  • ¼ szklanki komosy ryżowej

owsiane batoniki z jagodami (3)

Wszystkie składniki dolnej warstwy wrzuć do blendera, miksuj do uzyskania gładkiej masy. Mieszankę umieść w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą, piecz przez 10 minut w temperaturze około 190 stopni.

owsiane batoniki z jagodami (4)

Wszystkie składniki wierzchniej warstwy umieść w misie, dokładnie wymieszaj u mieść na podpieczonym wcześniej spodzie. Całość zapiekaj razem jeszcze przez około 10 minut. Przestudzone batoniki potnij na mniejsze kawałki. Gotowe 🙂

owsiane batoniki z jagodami (4)

Źródło: www.pixel-sprout.com


Comments

comments

Dodaj komentarz

Poprzedni wpis
Poprzedni wpis
Drogeryjne półki wręcz uginają się pod najróżniejszymi specyfikami, które pomagają…