Czekoladowe babeczki – to jest to!

Tagi: babeczki, czekolada,

Październik 5, 2017


Dzisiaj mamy dla Wasz niezwykle prosty i szybki przepis na przepyszne czekoladowe muffiny. Zapraszamy do czytania i pieczenia!

Potrzebujesz:

  • masło (150g)
  • ulubioną czekoladę (150g)
  • mąkę pszenną (300g)
  • proszek do pieczenia (2 łyżeczki)
  • sody oczyszczonej (0,5 łyżeczki)
  • kakao (2 łyżki stołowe)
  • kawę zbożową (1 łyżka stołowa)
  • cukier (1 szklanka)
  • cukier waniliowy (1 łyżka)
  • jajka (2 duże)
  • mleko (170ml)

Przygotowanie:

  1. Nastaw piekarnik na 180°C
  2. Wyłóż formę na babeczki 12 papilotkami
  3. Rozpuść masło i ostudź
  4. Czekoladę pokrusz na drobne kawałki
  5. Połącz ze sobą wszystkie sypkie składniki (mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, kakao, kawę zbożową)
  6. Zmiksuj jajka z mlekiem
  7. Połącz wszystkie składniki: do sypkich składników dodaj masę jajeczną, następnie roztopione masło, delikatnie mieszając całość łyżką
  8. Tak przygotowaną masę wyłóż do foremek i wstaw do piekarnika na 25 minut

I…gotowe! Smacznego!

 


Comments

comments

Dodaj komentarz

Poprzedni wpis
Poprzedni wpis
Czy to możliwe, że donice mogą kojarzyć się z czekoladą..?…