Crumble Red Fruit

Cukier Project: Red Fruit Crumble

Tagi: cukier project, owoce,

Lipiec 24, 2013


Owocowych pyszności ciąg dalszy. Maliny, porzeczki i truskawki zapieczone z lekko orzechową kruszonką to idealny deser na chłodniejsze letnie wieczory. Dzisiaj robimy tzw. red fruit crumble, czyli czerwone owoce lata z kruszonką.

Crumble Red Fruit

Składniki

Owoce sezonowe:
garść truskawek
garść malin
garść porzeczek
trochę cukru do posypania
Na kruszonkę:
1/2 szklanki mąki
1/3 szklanki cukru
50 g zimnego masła
1/3 szklanki posiekanych orzechów
szczypta soli

Crumble Red Fruit

Przepis na kokilkę o średnicy 15 cm

W misce wyrabiamy kruszonkę: mieszamy mąkę, cukier, sól, orzechy, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę i palcami ucieramy kruszonkę. Myjemy owoce, truskawki kroimy na połówki i przekładamy do kokilki . Posypujemy cukrem, przykrywamy kruszonką i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu) na 25-30 minut, aż kruszonka będzie miała złocisty kolor.

 S m a c z n e g o!

Crumble Red Fruit
Crumble Red Fruit
Crumble Red Fruit
Crumble Red Fruit
Crumble Red Fruit
Crumble Red Fruit
Crumble Red Fruit

 

Cukier Project to projekt dwóch dziewczyn, które postanowiły stworzyć w swoim mieście artystyczną pracownię wypieków. Ich wyroby cieszą się ogromną popularnością wśród smakoszy w każdym wieku. Jedyne co je ogranicza to Twoja wyobraźnia.


Comments

comments

Dodaj komentarz

Poprzedni wpis
Poprzedni wpis
Ponadczasowa biel kojarzy się głównie z czystością. Ostatnio ten kolor…