Jesienne wieczory sprzyjają przesiadywaniu  na kanapie pod kocem i z filiżanką gorącej herbaty. Pomaga to skutecznie dać opór grypie i przeziębieniu, które coraz bardziej zaczynają panować. Dziś mamy dla was przepis na malinową wkładkę do takiej dobroczynnej herbaty. Oprócz walorów smakowych, posiada również dość sporą porcję witaminy C.

photo2

Składniki:

  • świeże maliny (im więcej tym lepiej)
  • cukier (trzy łyżki stołowe na 100 g malin)

photo3

Maliny umieszczamy w garnku z grubym dnem i zasypujemy cukrem. Odstawiamy do momentu puszczenia soku. Następnie wstawiamy garnek z malinami na „wolny ogień” i gotujemy około godziny. Gorący syrop przekładamy do słoików, szczelnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Zostawiamy do wystygnięcia.

I gotowe! Pora zamknąć sezon malinowy… do słoików!

photo4

Cukier Project to projekt dwóch dziewczyn, które postanowiły stworzyć w swoim mieście artystyczną pracownię wypieków. Ich wyroby cieszą się ogromną popularnością wśród smakoszy w każdym wieku. Jedyne co je ogranicza to Twoja wyobraźnia.


Comments

comments