Nadeszła jesień, a wraz z nią wieczory spędzane przy kubku ciepłej herbaty.  Dlatego polecamy talerz pysznych ciastek, a do niego łatwy w przygotowaniu ciasteczkowy dip. Słodkie szaleństwo czas start!

ciasteczkowy dip

Składniki:

0,5 szklanki masła

0,33 szklanki brązowego cukru

220g kremowego serka

Szczypta soli

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

0,5 szklanki cukru pudru

0,75 szklanki startej czekolady

Ciastka

ciasteczkowy dip

Przygotowanie dipu jest bardzo proste. W rondelku rozpuść masło, cukier i odrobinę soli. Podgrzewaj do momentu, gdy roztopi się cukier. Dodaj ekstraktu z wanilii i odstaw do przestygnięcia. Ubij mikserem na wysokich obrotach serek i cukier puder na gładką, puszystą masę. Zmniejsz moc miksera, dodaj masło i dalej miksuj przez około minutę. Wsyp czekoladowe płatki. Dip możesz wykorzystać od razu albo zamrozić. Pamiętaj tylko, aby wyciągnąć go na ok. 15 minut przed podaniem do ciastek.

ciasteczkowy dip

Źródło: browneyedbaker.com


Comments

comments