Mimo że jesień zbliża się wielkimi krokami, ale warto skorzystać z ostatnich chwil lata. Arbuzowa granita doskonale dopełni wrześniowe popołudnia.

Arbuzowa granita

Składniki:

4 kubki posiekanego arbuza

1 kubek wina resiling lub innego słodkiego

1 kubek nektaru z agawy

2 łyżki soku z cytryny

Arbuzowa granita

Zmiksuj w blenderze arbuza. Dodaj pozostałe składniki i ponownie zmiksuj. Możesz zmienić proporcje w zależności od swoich preferencji. Całą mieszankę miksuj aż będzie gładka. Następnie przenieść ją do płaskiego naczynia i włóż do zamrażarki na co najmniej 3 godziny.

Arbuzowa granita

Usuń warstwę lodu z góry. Granitę możesz podawać od razu, najlepiej do schłodzonych kieliszków, ponieważ szybko się rozpuszcza. Taki deser jest idealnym dodatkiem na (jeszcze) ciepłe wieczory!

Arbuzowa granita

Źródło: oneingredientchef.com


Comments

comments